lauantai 15. helmikuuta 2014

Gluteeniton kukkakaalipizza

Olin kuullut jossain kukkakaalipizzanpohjasta. Nyt sit googlasin ja löysin kaks erilaista vaihtoehtoa. Mää tein niiden pohjalta uuden version ja mun mielestä onnistui hyvin.


Pizzan pohja ennen paistamista
 
 
ja valmiina syötäväksi.
 
Pohja:
 
1 keskikokoinen kukkakaali
3 kananmunaa
75 g juustoraastetta
 
 
Tee kukkakaalista pientä murua tehosekoittimessa. Kannattaa tehdä pienissä erissä. Ohjeen mukaan tämä muruseos olisi pitänyt keittää pienessä määrässä vettä. Minulta unohtui tämä vaihe ja eipä siitä ollut haittaa. Lisää siis kukkakaalimurun sekaan kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina uunipannulle ja levitä tasaiseksi. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa ensin n. 15 min. Voitele pohja oliiviöljyllä ja laita pintaan suolaa, pippuria ja halutessasi muita mausteita. Jatka paistamista vielä n. 15 min. kunnes pohja on saanut vähän väriä.
 
Minä laitoin täytteeksi tavallisen jauhelihatomaattikastikkeen ja punasipulia sekä tomaattia pintaan. Lopuksi ripottelin pintaan Provencealen yrttiseosta. Hyvältä maistui. 
 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti